KENNEL BESTSELLER

Elämäntyöni on Bestseller kennel ja nimeni on Tuula Nampajärvi. Perheeseeni kuuluu aviomies, poika, kuusi tervua, yksi kelpie, kolme kissaa, kaloja sekä tuoreimpana tuttavuutena kaksi hevosta. Lisäksi yksi kelpie löytyy äitini luota.

Aikoinani halusin itselleni energisen, terveen, ei-kuolaavan, ei-luppakorvaisen, ei-roikkuluomisen koiran. Harkitsin rotua viisi vuotta vaihtoehtoinani belgianpaimenkoira tervueren ja australian kelpie. Kumpaakaan rotua ei ollut vielä Suomessa. Päädyin tervuereniin, koska kelpieillä ei ollut vielä pk-kisaoikeuksia, mutta tiesin myös, että toinen rotuni tulisi olemaan kelpie.

Tervuja ei siis Suomesta saanut ja silloin vielä tuonti onnistui helpoiten Ruotsista. Kalevi Kilpimäki evästi minut rodun pariin sanoen, että emänä saa olla mikä vaan, kunhan isänä on Belgiasta Ruotsiin viety Boris of the Two. Rahat koiraan hankin kesätöillä ja raadannan tuloksena 1982 hain tervu-tyttö Azill's Elizzan Ruotsista Imatralle. Vuonna 1986 syntyivät ensimmäiset Bestseller-tervut, M-pennut.

Myös kelpie piti hakea Ruotsista. Inghall's Catja tuli Suomeen 1985 ja ensimmäiset Bestseller-kelpiet, P-pennut, syntyivät 1988. Olen ollut myös mukana taistelemassa pk-kisaoikeuksia kelpieille, eikä taistelu mennyt hukkaan.

Kasvatustyöni tavoitteena on saada aikaan mukavaluonteisia kivoja kavereita, joiden kanssa voi harrastaa, jotka olisivat mahdollisimman terveitä ja joihin omistajat voisivat olla tyytyväisiä. Pyrin tekemään vain sellaisia yhdistelmiä, joista voisin itsekin ottaa pennun.
Sijoituskoirani ja omat koirani valitsen jo heti niiden synnyttyä rakenteen puolesta. Luonne ja persoonallisuus tulevat kuvioihin myöhemmin. Sitten vain valitsen jalostusta suuniteltaessa, kumpaa sillä hetkellä tarvitsen/haluan enemmän; ulkonäköä vaiko luonnetta vai tehdäänkö kompromisseja ja mihin suuntaan. Tässä on myös hieman tunnetta mukana. Lopputuloksena on kuitenkin aina aito Bestseller.

Yhteystietoni löytyvät ylävalikosta ja voit myös laittaa kysymyksesi viesti-sivun kautta. Jos käytät viesti-sivua, toivottavasti muistat laittaa myös yhteystietosi mukaan.

Kasvattajaluokka, erikoisnäyttely 1998
Kasvattajaluokka Belgianpaimenkoirien erikoisnäyttelyssä 1998

Gaia sekä tyttäret Kirsberry ja Karole Forte Mr Nampajärven kanssa
Gaia du Parc de Pathyvel, B.Kirsberry ja B.Karole Forte